Лампард чупи рекорд, обръща Астън Вила (видео)


И. Ангелов

Лампард чупи рекорд, обръща Астън Вила (видео)

Франк Лампард се настани на първото място на топ-реализаторската листа за Челси, задминавайки днес легендата Боби Тамблинг с 203-ят си гол. Днес англичанинът вкара две попадения за пълния обрат на гости на Астън Вила - 2:1.

Домакините започнаха силно днес, като в 15-ата минута Кристиан Бентеке вкара на европейските шампиони. Той премина през Гари Кейхил и матира Чех с ляв крак, а подаването за гола направи Якуба Сила. Челси започна да изравнява играта и видяхме положения пред Лампард и Азар, но резултатът не се промени до почивката. 

Току преди полувремето да завърши обаче Рамирес действаше крайно безразсъдно, след като по-рано бе получил жълт картон, той не спря да извършва нарушения и в крайна сметка бе изгонен. В 58-ата минута обаче Бентеке, който можеше да бъде изгонен в първата част за един лакът срещу Луис, сега отново игра грубо и напусна играта.

След този момент Челси натисна и обърна резултата. В центъра на събитията бе Франк Лампард. В 61-ата минута той бе намерен от Еден Азар и с ляв крак запрати топката в ъгъла на вратата. В 88-ата минута отново Азар намери англичанина на чиста позиция пред самата гол-линия, където той отново не сбърка.

2. Манчестър Сити




75т.
3. Челси




72т.
4. Арсенал




67т.
5. Тотнъм




66т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
148