Шмайхел: Мойс и Сър Алекс са от едно и също тесто


Н. Гавазов

Шмайхел: Мойс и Сър Алекс са от едно и също тесто

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел сподели мнението си за евентуалното назначаване на Дейвид Мойс на поста мениджър на Манчестър Юнайтед. Както е известно, днес рекордьорът по титли в Англия обяви, че Сър Алекс Фъргюсън се оттегля в пенсия, а Sky Sports съобщи, че до 48 часа "червените дяволи" ще обявят новият наставник. .

"Юнайтед иска треньор, който да остане в клуба дълго време - не за десетина месеца или дори за три години. Клубът желае да намери мениджър, който ще може да работи дълго и стабилно, също като Сър Алекс Фъргюсън. Дейвид Мойс оглавява Евертън повече от десет години и работата му действително е впечатляваща. При това с ограничените ресурси, с които разполага", заяви Шмайхел за Sky Sports.

"Мойс е шотландец, той е направен от същото тесто като Сър Фъргюсън. Когато го погледнеш, разбираш, че е надежден и стабилен човек. За Манчестър това е изключително важно. Мойс просто разбира как трябва да работи и да тренира един отбор в продължение на години", завърши датчанинът.

 

  Сподели
107