Официално: Алекс Фъргюсън напуска Юнайтед


И. Ангелов

Официално: Алекс Фъргюсън напуска Юнайтед

Официалната страница на Манчестър Юнайтед публикува преди минути шокиращата новина за привържениците на клуба, че легендарният мениджър Сър Алекс Фъргюсън напуска състава. За 26 години начело на клуба във Висшата лига той спечели 13 титли, което го направи най-декорирания мениджър в историята на английския футбол.

Признавайки за намеренията си, Сър Алекс бе цитиран:

"Решението да се откажа бе премислено дълго време, и не взимам такова решение лесно. Това е правилното време."

"Бе важно за мен да оставя организацията във възможно най-силният период и форма, мисля, че точно това правя. Имаме такъв качествен състав, балансиран във възрастово отношение, доказан на най-високо ниво. Младежката структура подсигурява и светлото бъдеще."

"Тренировъчната ни база е сред най-добрите в света, а "Олд Трафорд" се споменава сред най-добрите терени. Като гледам напред, ще се радвам да нося титлата на Директор и Посланик за клуба. С тези занимания, сред някои други мои интереси, очаквам с нетърпение бъдещето."

"Трябва да благодаря на семейството си, за любовта и подкрепата през годините, това бе жизненоважно за мен. Жена ми, Кати, бе ключова фигура през кариерата ми, даваше ми стабилност и подкрепа. Думите няма да ми стигнат да опиша какво означава тя за мен."

"Що се отнася до играчите и екипът ми, трябва да им благодаря за неимоверните усилия и нивото на професионализъм, и отдаденост, която ми помогна да триумфирам толкова много пъти. Без тях клубът нямаше да е толкова велик в исторически план."

"През годините подкрепата на борда и Сър Боби Чарлтън ми даваше сили, самочувствие да построя футболен клуб, а не просто футболен отбор."

"През последното десетилетие фамилия Глейзър ми даде платформа да дам на Манчестър Юнайтед най-доброто от себе си, така че бях доста щастлив да работя с толкова талантливи и доверчиви хора като Дейвид Гил. Благодаря на всички тях."

"За феновете - Благодаря Ви! Подкрепата, която ми давахте през годините бе невероятна. За мен беше чест и огромна привилегия да имам възможността да водя вашия клуб. Ще ценя всичките си спомени начело на Манчестър Юнайтед."

Последният мач на мениджъра за клуба, срещу Уест Бром, ще е 1500-ят мач за него начело на "Червените дяволи".

Според Sky Sports до 48 часа ще разберем и името на заместника на легендата.

  Сподели
159