Без голове в спокойно мърсисайдско дерби (видео)


И. Ангелов

Без голове в спокойно мърсисайдско дерби (видео)

Ливърпул и Евертън изиграха едно необичайно спокойно дерби днес в поредния кръг от Висшата лига на Англия. След няколко груби прояви на футболисти в първата част всичко бързо се успокои и освен, че традиционно многото картони липсваха в този мач, нямаше и голове - нетипично за сблъсъка на Мърсисайд.

Санкциониран с жълт картон бе първо Виктор Аничебе във втората част, но по-интересна бе липсата на такъв за няколко прояви на Фелаини през първото полувреме. Стивън Джерард и Даниел Стъридж бяха близо до голове във вратата на Тим Хауърд, но героични намеси на Ягиелка спасиха Евертън.

През второто полувреме отново домакините бяха по-дейни, но топката се озова във вратата на Ливърпул. Това стана в 56-ата минута, когато и Аничебе получи картон в донякъде несправедливо отменената ситуация. Джерард отново игра много добре в атакуващ план и бе близо до гол през втората част, но късметът не бе с него днес.

Брендан Роджърс реагира с пускането на Борини в игра. Атакуващата сила на Ливърпул обаче видимо не се увеличи, като вместо това Евертън създаде няколко атаки без това да промени резултата.

 

4.   Челси




65т.
5.   Тотнъм




65т.
6.   Евертън




60т.
7.   Ливърпул




55т.
8.   УБА




48т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121