Сър Алекс не е доволен от Фил Дауд


Н. Гавазов

Сър Алекс не е доволен от Фил Дауд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се оплака от работата на рефера Фил Дауд, чиито действия според него не са съответствали на темпото на неделния мач от Висшата лига на Англия против Арсенал. Първата среща на "червените дяволи" като шампион завърши при резултат 1:1, като бригадата на Дауд проспа засадата на нападателя на "артилеристите" Тио Уолкът, когато той откри резултата. Имаше и няколко други спорни съдийски решения.

"Арсенал игра с фантастична скорост, голяма агресия и доста ни затрудни. Съдията обаче не успя а отговори на това темпо. Когато извършвахме нарушения, той веднага показваше жълти картони. Петима мои футболисти получиха картони", оплака се Сър Алекс.

"Мисля, че имаме най-добрата дисциплина в първенството и не е правилно петима футболисти на Юнайтед да получат картони", допълни наставникът на "червените дяволи".

"Очаквахме тежък мач и това бе точно така. Арсенал се сражава за Шампионската лига и ни предложи истинска битка. Заради справедливостта обаче, след като изравнихме те имаха само едно-две положения. Смятам, че напълно комфортно можехме да победим", каза Сър Алекс.

 

  Сподели
91