Венгер е доволен от дебютния сезон на Жиру


Н. Гавазов

Венгер е доволен от дебютния сезон на Жиру

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е доволен от дебютния сезон на Оливие Жиру в Англия. Когато миналата година "артилеристите" се разделиха с Робин ван Перси, стана ясно, че Жиру ще се бори за мястото на холандеца. И макар Оливие да не успя пълноценно да замести бившия капитан на лондончани, сегашният показа, че именно в своя сънародник Венгер вижда основният нападател на отбора.

Лукаш Подолски и Тио Уолкът също така не скриват желанието си да действат на острието на атаката, но Венгер продължава да се доверява на Жиру, който струва на Арсенал само 13 милиона паунда. Арсен е доволен от своя възпитаник, който вкара 17 гола през този сезон.

"До този момент той се старае много, невероятно добър е за своя първи сезон. Има фантастична настройка за играта. Малко се отличава от нападателите, които имахме през годините, но това ще ни даде преимущество във физическата борба на втория етаж. Той вкара 17 гола във всички турнири, включително 11 в шампионата и за своя първи сезон това не е никак лошо", заяви Венгер.

"Жиру иска да играе във всеки един мач. Според мен, той притежава много добър запас от физически сили и издръжливост. Способен е да издържа на много мачове и не се бои от силовата борба. Мисля, че през следващия сезон ще видим нещо повече от него. Той е способен да стане ще по-добър", каза още наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
163