Официално: Луис Суарес остава в Ливърпул


Н. Гавазов

Официално: Луис Суарес остава в Ливърпул

Управляващият директор на Ливърпул Йън Айър заяви, че неговият клуб няма да продава нападателя Луис Суарес. Независимо от поредния разочароващ сезон от страна на "червените" и тяхното положение в средата на таблицата, представянето на уругвайския национал е на ниво и именно той със своите 22 гола оглавява голмайсторската листа във Висшата лига на Англия.

По всичко изглежда, че Ливърпул няма да може да участва в Шампионска лига през следващия сезон и това доведе до появата на слухове за евентуалното напускане на Суарес на "Айнфилд". За радост на мърсисайдските фенове, най-после тези спекулации бяха опровергани.

"За да се състезаваш на високо ниво във Висшата лига и на европейската сцена, необходимо е да имаш в състава си такива играчи като Луис и Стивън Джерард. Последното, което възнамеряваме да направим е да продадем Луис. Той не се продава. Ние нямаме интерес от това", заяви Айър.

"Помня, че когато те (Б.ред. Fenway Sports Group) закупиха клуба, Джон (Б.ред. Хенри) заяви в пресата: "Искаме да създадем отбор, който не само да играе, но да побеждава. А за това такъв отбор има нужда от играчи от световно ниво. Един от тях е Суарес", каза още футболният ръководител.

 

  Сподели
150