Евертън взе точка от Арсенал (видео)


И. Ангелов

Евертън взе точка от Арсенал (видео)

В мач от поредния 33-ти кръг на Висшата лига на Англия Арсенал прие Евертън на своя "Емирейтс Стейдиъм", като срещата днес завърши в безголово равенство 0:0. Домакините напълно доминираха, но след доста корнери и повече владение на топката, на върха нещата просто не се получаваха.

Първото полувреме гостите опитваха да намерят целта. Аничебе и Баркли бяха близо до голове. Жиру пък пропиля една чиста възможност в 42-ата минута за Арсенал.

Евертън започна агресивно и втората част, но скоро загубиха владението на топката и единствено Арсенал атакуваше. Преди този момент обаче Рос Баркли бе близо до изключителен гол в 66-ата минута след страховит шут от далечна дистанция. В 69-ата минута Уолкът и Уилшър бяха заменени от Окслейд-Чембърлейн и Подолски и играта на домакините потръгна.

Рамзи, Жиру и Чембърлейн редяха положения, но Хауърд пазеше добре вратата си днес. В 80-ата минута Оливие Жиру можеше да вкара отново, но стреля твърде високо след като елиминира Ягиелка. В 90-ата минута стана ясно, че продължението ще е 4 минути, а Арсен Венгер реагира със смяната на Киерън Гибс с Начо Монреал. Младежът веднага си изкара жълт картон за циничен фал срещу Нейсмит, но резултатът не се промени.

 

2.   Манчестър Сити




65т.
3.   Арсенал




60т.
4.   Челси




58т.
5.   Тотнъм




58т.
6.   Евертън




56т.
7.   Ливърпул




50т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
123