Роджърс: Ливърпул трябва да взима пример от Борусия


Н. Гавазов

Роджърс: Ливърпул трябва да взима пример от Борусия

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че Борусия Дортмунд трябва да се превърне в пример за неговия отбор. Както е известно, на няколко пъти от началото на настоящата календарна година наставникът на "червените" призова ръководителите си да развържат кесиите и да подсилят тима със закупуването на нови футболисти. По-малко от месец, след като се разбра, че Роджърс ще получи само 20 милиона паунда за трансфери, специалистът промени мнението си.

"Ето по такъв начин трябва да се изгражда един отбор! Няма нужда да се харчат по 80 милиона паунда за едно лято. За четири-пет години Борусия крачка по крачка се придвижи напред, за да се превърне в един от най-добрите отбори в Европа. Наистина, тази година те се съсредоточиха към евротурнирите и загубиха титлата в Бундеслигата, но това не е важно. Ние трябва да вземаме пример от немците", заяви Роджърс.

"Нашата цел през следващия сезон е да се завърнем в Шампионска лига. Ще е трудно: вижте само какви пари се харчат в Тотнъм и Челси, за да се задържат в четворката", допълни наставникът на Ливърпул.

 

  Сподели
173