Мойс: Ще се радвам, ако Невил влезе в моя щаб


Н. Гавазов

Мойс: Ще се радвам, ако Невил влезе в моя щаб

Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс коментира ситуацията с 36-годишния полузащитник Фил Невил. Както стана ясно по-рано, капитанът на "карамелите" обяви намерението си да напусне отбора след края на сезона, след като се разбра, че няма да бъде първи избор на шотландския специалист.

В същото време стана ясно, че Мойс е предложил на Фил да влезе в неговия треньорски екип. Известно е, че Невил ще се присъедини към треньорския щаб на младежкия национален отбор на Англия по време на Евро 2013, а днешната информация означава, че след това 36-годишния футболист може да продължи кариерата си в Евертън, но като помощник на Мойс.

"Не съм убеден, че Фил може да излиза на терена във всеки мач заради проблеми с коляното си. Той трябва да се замисли за своето здраве и това го обсъдихме по време на нашия разговор. Но Фил реши да продължи да играе и аз се радвам за него. Всички помним Дейв Уиър. Той напусна Евертън на тази възраст, но още пет години игра на високо ниво и дори игра финал за Купата на УЕФА. Фил знае, че ще приветствам появата му в моя треньорски щаб. Той игра осем години за Евертън. Това е опитен и авторитетен футболист, с огромно влияние върху останалите играчи", заяви Мойс.

 

  Сподели
120