Бенитес: Много хора ме подкрепят


Н. Гавазов

Бенитес: Много хора ме подкрепят

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес разказа за работата си в клуба и за взаимоотношенията си с феновете. Както е известно, от първия си ден на "Стамфорд Бридж" испанецът не бе приет добре от феновете на "сините", а в медиите често е критикуван за начина си на работа. Челси обаче продължава участието си в Лига Европа и Купата на Англия, а през уикенда си върна третото място в класирането на Висшата лига.

"Голяма част от времето си прекарвам в базата на клуба, рядко ходя до Лондон. Мога да кажа, че феновете са добри към мен. Привържениците на Челси, които ме срещат по улиците казват, че не трябва да слушам критиците. Поддържат ме много повече хора, отколкото се смята", заяви Бенитес за Marca.

"Хората гледат само резултатите, но трябва да се оценява цялостната картина. Няма как да сме в идеално физическо състояние при три мача седмично. Този сезон вече сме изиграли 63 срещи, по девет на месец. Играем полуфинал в Купата на Англия, четвъртфинал в Лига Европа и сме на трето място в първенството. Изпълняваме целите си", продължава испанецът.

"В отбора обаче има някои пропуски. Хората продължават да смятат, че това е онзи отбор от разцвета на Есиен, Дрогба и Лампард. Но ние се намираме в преходен период. Млади играчи като Азар, Оскар, Марин и Моузес имат нужда от адаптация. Преди отборът разчиташе на физиката си, сега се опираме на техниката", завърши Бенитес.

 

  Сподели
97