Брендън Роджърс се надява да постигне успехите на Шенкли и Пейсли


Н. Гавазов

Брендън Роджърс се надява да постигне успехите на Шенкли и Пейсли

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че иска да достигне нивото, на което клуба е бил изведен по времето на легендарните Бил Шехкли и Боб Пейсли. През 60-те и 70-те години на миналия век, отначало под ръководството на Шенкли, а след това Пейсли, Ливърпул придоби най-значимите успехи в своята история и доминираше в английския и европейски футбол.

Брендън Роджърс, който застане начело на отбора през миналото лято се надява да тръгне по стъпките на двете легенди и да върне на "червените" старата им слава.

"Първо искам да кажа, че не трябва човек да се сравнява с тези двама велики мъже - те са тук и винаги ще си спомняме за тях. Но моята задача се състои в това да направя отбора също толкова успешен, както по времето на Шенкли, който създаде Ливърпул о когото всеки помни. Това е, което ще се опитам със всички сили да повторя. Наслаждавам се на всяка минута проведена тук - това се отнася също за треньорите и футболистите. Смятам, че през този сезон постигнахме реален прогрес и искам да продължа това през следващите няколко години", заяви Роджърс.

 

  Сподели
164