Челси изхвърли Юнайтед от ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Челси изхвърли Юнайтед от ФА Къп (видео)

След като Манчестър Юнайтед и Челси не се победиха на "Олд Трафорд" в четвърт-финалната фаза на ФА Къп, дойде ред на преиграването в Лондон на "Стамфорд Бридж" и днес домакините успяха да се възползват от нетрадиционна постройка на Сър Алекс Фъргюсън и липсата на Уейн Рууни, побеждавайки с 1:0.

Юнайтед започна с Том Клевърли като ляво крило и Антонио Валенсия вместо Рафаел на десния бек. Преди началото на двубоя Сър Алекс спомена, че разтежение е причината Рууни да не е в групата, а на върха Дани Уелбек и Чичарито замениха Ван Перси, който се появи като резерва във втората част.

Началото на срещата бе равностойно, а всяко докосване на Рио Фърдинанд бе освирквано от домашната публика. В 22-ата минута Ашли Коул бе заменен принудително, след като изглежда разтегна при играта си срещу Дани Уелбек, когато бе преодолян и младокът създаде голово положение за Юнайтед.

В 31-ата минута видяхме първото положение за Челси, когато Де Хеа трябваше да спаси удар на Демба Ба. В 39-ата и 41-ата минути отново Де Хеа имаше работа срещу Еден Азар и резултатът до почивката остана 0:0.

Челси започна силно втората част и още в 49-ата минута Демба Ба вкара красив гол след прекрасно прехвърлящо подаване на Хуан Мата. От този момент започнаха промени в състава на Юнайтед и в игра се появи и Робин ван Перси, който пропиля няколко положения, едно от които бе на празна врата от непосредствена близост. Холандецът продължи слабата си голова форма за клуба и днес, след като той не е вкарвал от януари за Юнайтед.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121