Манчестър Юнайтед готви лятна разпродажба


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед готви лятна разпродажба

Независимо от това, че в момента Манчестър Юнайтед е на първо място в класирането на Висшата лига на Англия, имайки огромно преимущество пред най-близкия си преследвач, през лятото клубът ще се освободи от няколко футболисти. Британското издание Goal.com. твърди, че става дума за Антонио Валенсия, Андерсон, Луиш Нани, Чичарито и Андерс Линдегор.

Причината за тези намерение на босовете са да бъде намалена кредитната задлъжнялост на клуба и да се въведе ред във ведомостта за заплати. Привличането на Робин ван Перси и неговата чудовищна заплата в размер на 292 000 евро на седмица сериозно накърни бюджета на Юнайтед. През зимата „червените дяволи" пък привлякоха Заха от Кристъл Палас, заплащайки за таланта 20 милиона евро, което сериозно удари по дълговете на клуба.

Изданието твърди, че през лятото Юнайтед ще се опита да акумулира около 82 милиона евро от продажбата на няколко футболисти. По-голямата част от тази сума ще отиде за намаляване на задълженията, останалите ще бъдат използвани за подсилвани на тима.

 

  Сподели
71