Агент: Суарес трябва да направи жизненоважен избор


Н. Гавазов

Агент: Суарес трябва да направи жизненоважен избор

Агентът на ФИФА Джовани Бранкини оцени вероятността от трансфера на нападателя на Ливърпул Луис Суарес в Байерн Мюнхен или Ювентус. Както е известно, от десетина дни темата с бъдещето на уругвайския национал предизвика небивал интерес, след като Луис призна, че би разгледал предложения от страна на по-силен и амбициозен клуб. Веднага последва изявление от страна на ръководството на мърсисайдци, че Суарес е верен не клуба и при никакви обстоятелства няма да напусне „Анфийлд".

Съмненията обаче остават, а допълнителни тревоги сред феновете на „червените" със сигурност ще предизвика днешното изказване на топ агента Бранкини, чийто връзки и контакти сред футболните среди са не по-малки от тези на Мино Райола.

„Не съм агент на Суарес, но сътруднича с брата на Гуардиола. Поради това, позволете ми да изкажа своите мисли по въпроса. Братът на Пеп движи неговите неща, но това не означава, че Суарес автоматично ще премине в Байерн. Към момента нямам никаква информация, че мюнхенци са се обърнали към Ливърпул за Суарес. А той на свой ред не е казвал, че ще напуска мърсисайдския клуб, още повече, че семейството му е много доволно от живота си в Англия. Но истината е, че за Луис настъпи момент за жизненоважен избор", заяви агент Бранкини.

„По силите ли е на Ювентус да убеди уругваеца? Разбира се. Но ако Суарес прецени, че по-нататъшното му пребиваване в Ливърпул е нецелесъобразно, тогава за торинци нещата ще се получат много лесно. Ако Ювентус елиминира Байерн в Шампионска лига, това ще се превърне за Суарес в определящ фактор - той и в момента знае колко е силен торинския клуб", допълни агентът.

 

  Сподели
161