Греъм Пол призова Холси да се пенсионира (видео)


Н. Гавазов

Греъм Пол призова Холси да се пенсионира (видео)

Греъм Пол смята, че съдията Марк Холси трябва да приключи с кариерата си на футболен арбитър след ситуацията във вчерашния мач от Висшата лига на Англия между Уигън и Нюкасъл. Както е известно, главният съдия в двубоя пропусна инцидента, при който нападателя на „латиксите" Калум Макманаман извърши грубо нарушение срещу защитника на „свраките" Масадио Хайдара. Грубиянът дори не получи жълт картон.

Пол, който навремето се славеше като един от най-добрите рефери в света, призова 51-годишният Холси да се оттегли в пенсия.

„Модерният футболист е силен повече от всякога и ти трябва да си зададеш въпроса, способен ли е един 50-годишен човек да отговори на изискванията на играта и да запази правилната си настройка , за да взема правилните решения при такъв голям натиск. Гледам мачовете и виждам арбитри, които бягат с всички сили. Но виждам и такива, които не се стараят и това ме огорчава. Това е моето мнение. Много работех във Висшата лига и много се стараех", заяви Пол.

„В миналото Марк беше един от най-силните рефери във Висшата лига. Беше наистина невероятен. Много пъти съм минавал тестове с него. По-рано бягаше като ухапан. Беше наистина много добър рефер", допълни бившият съдия.

„Хората ме питат, защо престанах да се занимавам със съдийството на 42 години. По-добре е да спра и хората да казват, че съм можел да поработя още няколко години, отколкото да стане прекалено късно. Опасвам се, че точно това се случи с Марк", каза Греъм.

„Той премина през труден период в своя живот (Б.ред. Марк се разболя от рак) и на никого не искам да пожелавам това. Остава само да се надявам, какво ще помисли Марк над това и да си зададе въпроса: не дойде ли време? Не е ли това сигнал? Трябва да се откаже и с достойнство да се оттегли. Според мен, времето му дойде", допълни бившият рефер.

 

  Сподели
135