Рууни: Трябва да бъдем професионалисти до края


Н. Гавазов

Рууни: Трябва да бъдем професионалисти до края

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни след победата над Рединг в мач от 30-я кръг на Висшата лига на Англия се изказа относно турнирните перспективи пред отбора. Както е известно, след вчерашната загуба на Сити на „Гудисън Парк" „червените дяволи" увеличиха дистанцията си пред „гражданите" на 15 точки и девет кръга преди края на шампионата във Висшата лига, едва ли има някой, който да се съмнява, че колективът на Сър Алекс ще спечели 20-та си титла.

„Трябва да сме професионалисти до края. Разбираме, че се намираме в много изгодна позиция - 15 точки преднина и девет мача до края. Но ние трябва да продължаваме да вършим своята работа всяка седмица и да печелим мачовете. Това не трябва да зависи от мястото, което заемаме в таблицата за класиране", заяви Рууни.

„Знаехме, че най-важното в мача с Рединг са трите точки. Особено след загубата на Сити. Но двубоят се оказа по-труден от очакваното. Относно попадението ми, не е важно дали е рикошет или не. Все едни, това е гол, който се оказа победен за нас. Разбира се, хубаво е, че Сити загуби три точки, но ние трябваше да отговорим на това със своя победа", завърши нападателят.

 

  Сподели
107