Късмет не достигна на страхотен Арсенал да елиминира Байерн (видео)


В. Мухарски

Късмет не достигна на страхотен Арсенал да елиминира Байерн (видео)

Арсенал победи като гост Байерн Мюнхен с 2:0 в осминафинален мач-реванш от Шампионската лига. Баварците се класират напред, заради успеха си с 3:1 в първата среща. "Артилеристите" могат да съжаляват, тъй като изиграха един страхотен мач и само късмет не им достигна, за да елиминират своя противник.

Още в 3-ата минута на срещата гостите от Англия откриха резултата. Оливие Жиру засече във вратата прострелно центриране на Тио Уолкот и по този начин даде надежда на своя тим. През първата част отново Жиру имаше възможност да вкара, но този път късметът бе на страната на домакините. За Байерн възможности имаше пред Кроос и Лам.

След почивката Байерн започна по-добре, като първо Робен се озова опасно близо до вратата на Арсенал, но играч на "топчиите" блокира силния удар на холандеца. Секунди след това Тони Кроос също пропусна целта. Арсенал отговори чрез Жиру в 54-ата минута, но французинът не успя да порази за втори път баварската врата.

В 61-ата минута пред Санти Касорла се откри добра възможност, но отбраната на немците демонстрира съсредоточеност и се справи. В 67-ата Ариен Робен бе изведен отлично от Томас Мюлер, напредна сам срещу Лукаш Фабиански и стреля, но полякът изби. Жервиньо направи непростим пропуск в 78-ата минута на срещата, след като не успя да уцели добре топката и тя мина встрани от целта.

В 84-та минута Арсенал получи правото да изпълни корнер. Санти Касорла центрира, а над всички се извиси Лоран Косчелни, който бе точен за 2:0. До нов гол не се стигна и играчите на Байерн продължават напред.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
153