Джерард: Нашата цел е да завършим в петицата


Н. Гавазов

Джерард: Нашата цел е да завършим в петицата

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е убеден, че победата над Тотнъм може да стане идеален трамплин към успешното завършване на сезона и квалификации за евротурнирите. Неделният успех на „Анфийлд" стана първи за отбора на Брендън Роджърс през текущия сезон в мач срещу лидерите на Висшата лига на Англия. Спечелените три точки изкачиха мърсисайдци на шесто място в класирането на две точки от петия Арсенал и на седем от четвъртия Челси.

„Текущият сезон се разви за нас малко странно от гледна точка на мачовете против отборите от горната половина на таблицата за класиране и тимовете от втората десятка. В предишните години беше правило да играем по-успешно срещу силните съперници и да допускаме непростими грешки против по-слаби опоненти. Но сега всичко е различно. Постигнахме положителни резултати и изглеждахме добре в мачове с отбори, които не претендират за нищо, докато с лидерите не играхме добре", заяви Джерард за The Guardian.

„Поради това резултатът в мача с Тотнъм трябва да ни даде по-голяма увереност. Има надежда, че тази победа ще се превърне за нас в своеобразен трамплин за успешно завършване на сезона. Очевидно е, че в няколко срещи против големите отбори заслужавахме повече, но това не е в никакъв случай оправдание. Сега сме там, където сме и цялата отговорност за положението ни в таблицата за класиране лежи изключително на нас. Но статутът на Ливърпул не позволява да заемаме седмо, осмо или девето място. Ние искаме да се борим за квалификации в евротурнирите", каза още полузащитникът.

„Шансове има, но за да постигнем целите си ще трябва да покажем най-добрата си игра в мачовете до края. Нашата цел е място в петицата! Ще се надяваме нашите конкуренти да сгрешат и да губят точки, но ние на първо място искаме да се фокусираме на своя футбол. Необходимо е стабилно да проведем остатъка от сезона", допълни Стиви.

„Постигнахме впечатляваща победа против Тотнъм и в скоро време, когато на „Анфийлд" пристигне Челси, пред нас ще се появи възможността да докажем, че този успех не е случаен. Искаме да изпреварим Евертън и да завършим сезона възможно най-високо", завърши Джерард.

 

  Сподели
163