Уигън унижи Евертън на Гудисън във ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Уигън унижи Евертън на Гудисън във ФА Къп (видео)

Евертън получи звучен шамар на собствения си "Гудисън Парк" от Уигън днес в мач от четвърт-финалната фаза на ФА Къп. Гостите изиграха невероятно първо полувреме, в което можеха да вкарат двуцифрен брой голове, но се задоволиха с 3 гола в 3 минути и през втората част задържаха резултата за 3:0. Така Уигън за първи път в историята си достигна полуфинал в най-старото състезание на света.

В 30-ата минута Жорди Гомес центрира от корнер и Мейнор Фигероа вкара с глава, след като вече пропусна същото положение само минути по-рано. Само след минута МакМанаман се възползва от изключително лоша проява на Фил Невил в отбрана и вкара за 2:0.

В 33-ата минута пък Жорди Гомес вкара с красив фалцов удар извън наказателното поле. Домакинската отбрана не показа никаква съпротива днес, а само късмета задържа резултата за Евертън, след като Шон Малоуни пропусна няколко ситуации в наказателното поле.

Втората част Евертън опита да отвърне на удара с няколко промени, но нищо драстично не се промени в играта и чак в 84-ата минута тима създаде най-чистото си положение. То бе пропиляно, а и дойде твърде късно.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
188