Мата се страхува, че Челси няма да се класира за ШЛ


Н. Гавазов

Мата се страхува, че Челси няма да се класира за ШЛ

Полузащитникът на Челси Хуан Мата изрази опасенията си, че неговият отбор може да не успее да се класира в зоната, даваща право на участие в Шампионска лига, ако продължава да се представя неуспешно против големите съперници. Миналата седмица срещу Манчестър Сити Мата и неговите съотборници показаха изключително невзрачна игра и претърпяха заслужено поражение с 0:2. В понеделник пък „сините" отстъпиха третото място на Тотнъм, който спечели мача си с Уст Хем.

След победите си срещу Арсенал и Тотнъм по-рано, „сините" играят много неуспешно с големите отбори - не само мачовете с Ювентус и Шахтьор, но и срещу двата манчестърска гранда. В навечерието на днешния сблъсък с УБА в рамките на 28-я кръг на Висшата лига на Англия, Мата смята, че отборът му трябва да подобри резултатите си и да се бори за третото място в таблицата за класиране.

„Трябва по-добре да играем срещу големите отбори. Мачовете срещу Юнайтед, Сити, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул са най-важните двубои. Именно в тях трябва да демонстрираме класа. Срещу Сити не играхме добре, не вкарахме гол, не спечелихме трите точки... Нашата главна цел е да попаднем в Шампионска лига. Искаме да спечелим Лига Европа, участваме в три турнира, но целта ни е да играем в Шампионска лига през следващия сезон. Това означава, че задължително трябва да спечелим срещата си с УБА. Просто нямаме право на никакви грешки до края", каза Мата за Evening Standard.

 

  Сподели
131