General Motors се готви да върне Роналдо в Юнайтед


Н. Гавазов

General Motors се готви да върне Роналдо в Юнайтед

Кристиано Роналдо може да смени клубната си принадлежност още през това лято, съобщава Daily Star. Според информацията, португалската звезда на „бланкосите" смята, че отказът на Реал Мадрид да съгласува с него условията на нов договор е нищо повече от желание на клуба да го използва като „дойна крава" още две години. Всичко е в това, че по сегашния контракт между страните португалецът е длъжен да отчислява в клубната каса 40% от всички свои доходи свързани с рекламна дейност.

Отчитайки факта, че Кристиано е най-популярният футболист в света, тази сума значително превишава заплатата на играча според сега действащия му договор с Реал. Независимо, че на този етап парите не са приоритет за португалеца, тази ситуация категорично не устройва звездата и той е готов да напусне столицата на Испания още това лято.

Всичко това се следи много внимателно от Манчестър Юнайтед, който с помощта на новия си спонсор, концерна General Motors е готов да предприеме действия по завръщането на Роналдо на „Олд Трафорд". „Червените дяволи" са готови да заплатят за нападателя 55 милиона паунда, а американския производител планира да направи португалеца свое рекламно лице и да му осигури по-голямата част от заплатата, която ще бъде 200 000 паунда без данъците.

Daily Star дори твърди, че представители на компанията вече са се срещнали с агента на Роналдо и са обсъдили условията на трансфера.

 

  Сподели
135