Лаудруп се гордее с победата в Купата на Лигата


Н. Гавазов

Лаудруп се гордее с победата в Купата на Лигата

Мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп призна, че се чувства много горд с победата на своя отбор във финала за Купата на Лигата срещу Братфорд. В неделя „лебедите" преподадоха истински урок по футболно майсторство на своите колеги от Висшата лига на Англия, три от които отстъпиха на тима от низшата дивизия в третия по значимост клубен турнир в Англия. Отборът на Лаудруп постигна убедителна победа с 5:0, а уелският тим, който е с един от най-малките бюджети във Висшата лига, си отвори пътя към евротурнирите благодарение на спечеления трофей.

Михаел е горд с постижението си, което е историческо за клуба от „Либърти".

„Много се гордея. Брадфорд постигна много по пътя си към „Уембли", побеждавайки Арсенал и Астън Вила. Мачът не беше никак лек, но след втория гол разликата стана очевидна. Наистина се гордея със своя отбор. Трябваше да си подаваме топката с висока скорост и задължително да вкараме първи. Направихме го. Мисля, че проведохме много добър мач. Просто бяхме великолепни", заяви Лаудруп.

„Като мениджър се намирам на върха на щастието си. За първи път от сто години насам клубът печели трофей...Това е нещо специално. А през следващата година ще играем в Европа, това ще е много добър опит", каза още наставникът на Суонзи.

 

  Сподели
83