Райт: Арсенал рискува да повтори съдбата на Ливърпул


Н. Гавазов

Райт: Арсенал рискува да повтори съдбата на Ливърпул

Бившият нападател на Арсенал Йън Райт коментира неуспешното представяне на лондонския клуб през сегашния сезон. Както е известно, след като „артилеристите" излетяха от турнира за Купата на Англия, отпадайки по позорен начин от Блекбърн, последва нова срамна загуба, този път от Байерн Мюнхен, което на практика изхвърли колектива на Венгер от Шампионска лига. Към всичко това се допълва факта, че Арсенал се намира на пето място в класирането на Висшата лига и заплахата да не попадне сред четирите най-силни в Премиършип е огромна.

„Тъжно е да видиш Арсенал в подобна ситуация и нещо трябва да се направи. Така повече не може да се продължава. Арсенал рискува да повтори съдбата на Ливърпул, който не успява да създаде отбор, готов за завръщане в Шампионска лига. А мърсисайдци имат невероятен опит в Европа и въпреки това не могат да си върнат загубените позиции", цитира The Sun думите на Райт.

„Отдавна говоря за подсилване състава на Арсенал и за това, не само отборът просто ей така да участва в Шампионска лига, а да преодолява и четвъртфиналната бариера. Ако не се вземат мерки, ще ни се наложи да се задоволим с борбата за четвъртото място във Висшата лига на Англия", каза още бившият нападател.

 

  Сподели
159