Крьонке ще подкрепя Венгер с пари


Н. Гавазов

Крьонке ще подкрепя Венгер с пари

Днес Борда на директорите на Арсенал проведе заседание, на което присъства и собственика на клуба Стан Крьонке. Целта на събранието е да се изработи план за подкрепа на мениджъра на отбора Арсен Венгер. Както е известно, след отпадането от Купата на Англия и домакинската загуба от Байерн Мюнхен в Шампионска лига, единствената реална цел за Арсенал до края на сезона остава завоюване на място в четворката на най-силните във Висшата лига.

Независимо на огромния натиск от страна на пресата и на по-голяма част от привържениците на Арсенал, Венгер продължава да се ползва с абсолютната подкрепа на ръководството на клуба. Това призна по-рано и президента на клуба Питър Хил-Ууд.

Днес обаче ръководството на Арсенал е взело решение да подкрепи французина не само на думи, а и с дела. Според информациите, Крьонке е одобрил идеята да бъдат дадени 70 милиона паунда на мениджъра за летния трансферен прозорец. Ако обаче Арсенал не успее да се класира за участие в Шампионска лига през следващия сезон, сумата ще бъде по-малка, но позицията на Венгер ще остане непоклатима.

Съобщава се също така, че в списъка от трансферните цели на Арсен влизат нападателя на Фиорентна Стеван Йоветич, вратарят на Ливърпул Хосе Рейна, плеймейкърът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце, а също така и полузащитниците на Селтик и Тулуза Виктор Ваняма и Етиен Капу.

 

  Сподели
154