Бенитес: Плащам си за успехите, които постигнах с Ливърпул


Н. Гавазов

Бенитес: Плащам си за успехите, които постигнах с Ливърпул

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес смята, че обтегнатите му отношения с привържениците на „аристократите" се дължат на успехите, които е постигнал навремето с Ливърпул. Както е известно, испанският специалист оглави лондонския отбор през ноември, но до този момент така и не успя да спечели любовта на феновете на Челси. Напротив, с те1ение на времето числото на хората, искащи неговото уволнение се увеличава.

До този момент Бенитес най-дипломатично се отнасяше към всички протести на запалянковците, но днес Рафаел призна, че все пак има „проблем".

„Най-големият проблем се състои в това, че аз бях мениджър на Ливърпул и сега си плащам за успехите, които постигнах на „Анфийлд. Независимо от това, че продължавам упорито да работя и да се съсредоточавам върху постигането на успехи и с Челси. Когато побеждаваме, в света няма по-щастлив човек от мен", заяви Бенитес за радиостанция Gaceta de los Deportes.

Наставникът на „сините" призна също така, че няма нищо против да оглави националния отбор на Испания, ако Висенте дел Боске реши да напусне своя пост след Мондиал 2014.

„Не изключвам, че мога да стана треньор на Испания, ако Дел Боске реши да си тръгне. Виждам се в тази роля и в бъдеще, но за да осъществя намеренията си, аз трябва да остана в елитния футбол и да продължавам да постигам успехи", добави специалистът.

 

  Сподели
174