Хил-Ууд: Венгер също е разстроен от лошите резултати


Н. Гавазов

Хил-Ууд: Венгер също е разстроен от лошите резултати

Президентът на Арсенал Питър Хил-Ууд заяви, че ръководството на клуба и собственика Стан Крьонке продължават напълно да подкрепят мениджъра на отбора Арсен Венгер. След съботното отпадане от Купата на Англия, което на практика ознаменува поредният безтрофеен сезон за Арсенал, върху Венгер се изсипаха множество критики, а футболният анализатор Анди Дън определи тима като сборище от слабаци, а играчите и мениджъра - тюфлеци.

Всичко това изглежда изнерви наставника на лондончани и на пресконференцията преди днешния мач с Байерн от осминафиналите на Шампионска лига французинът не си сдържа нервите и се сдърпа с журналист, който му зададе въпрос относно неговото бъдеще. И докато бъдещето на Венгер наистина остава неясно, мениджърът може да има пълната подкрепа на своите работодатели.

„Всеки си има своите падения и възходи и сега ние се намираме в период на лек спад. Но някои реагират на това много истерично. Понякога клубовете са критикувани за това, че прекалено бързо уволняват своите треньори. А при нас хората призовават да уволним треньор, който е постигнал огромни успехи за 15 години работа. Това изобщо няма да помогне. И аз съм разочарован от някои от последните резултати. От това боли и съм уверен, че Арсен също го боли", заяви Хил-Ууд.

„Той е много дипломатичен и спокоен, но вътрешно е разстроен точно както и останалите. Не само аз подкрепям Арсен. Стан Крьонке също му оказва пълната си подкрепа", каза още президентът на Арсенал.

 

  Сподели
187