Туре: Един трофей ще запази работата на Манчини


Н. Гавазов

Туре: Един трофей ще запази работата на Манчини

Защитникът на Манчестър Сити Коло Туре смята, че спечелването на трофей ще спаси работата на Роберто Манчини на „Етихад Стейдиъм". Последните неуспехи на „гражданите" на вътрешната сцена не само поставиха под съмнение защитата на титлата във Висшата лига на Англия, но и доведоха до избухването с нова сила на разговорите за уволнение на Манчини.

Предполага се, че ако в края на този сезон трофейната колекция на Сити не бъде попълнена, то е голяма вероятността клуба да проведе смяна на мениджърската скамейка. Туре е съгласен с това мнение, но едновременно с това предполага, че и за самите футболисти ще е обидно да завършат сезона с празни ръце.

„За нас е много важно да победим, тъй като това ще помогне на мениджъра да остане. Освен това и самите ние не искаме да завършим сезона без трофеи. В момента Купата на Англия е много важен турнир, Висшата лига също, защото искаме да защитим титлата си. Разбира се, няма да е лесно да го направим, но трябва да се отдадем на играта и да се опитаме да постигаме победи след победи", каза Туре.

 

  Сподели
100