Венгер: Мачът с Байерн дава шанс да покажем характер


Н. Гавазов

Венгер: Мачът с Байерн дава шанс да покажем характер

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че вчерашното поражение от Блекбърн и последвалото отпадане от Купата на Англия не означава за него край на сезона. Както е известно, в събота „артилеристите" почти оформиха своя осми поред безтрофеен сезон, отстъпвайки у дома с 0:1 и така още повече намалиха шансовете си да спечелят някакъв турнир след успеха си в Купата на Англия през 2005 година.

Единственият шанс пред Арсенал сега е в Шампионска лига. Във вторник, в първи осминафинален мач от престижния турнир лондончани ще посрещнат Байерн Мюнхен - отбор, който е без загуба от 28 октомври и в случай на неуспех, може да се каже, че сезонът за „артилеристите" е приключил.

Венгер обаче не е съгласен с подобно мнение.

„Трябва да се концентрираме върху следващия мач. Двубоят с Байерн е добра възможност да демонстрираме, че притежаваме характер и сме в състояние да се сражаваме един за друг. Това е всичко, което може да направим. Трябва да се дистанцирате от това, което говорят хората и да покажете в следващия мач колко сте добри", заяви Венгер.

„Във вторник ни очаква голям мач. Длъжни сме да покажем, че отборът е в състояние да излезе от сложната ситуация. Сезонът не е завършил. За вас може би, но за мен не", допълни френският специалист.

 

  Сподели
138