Блекбърн изхвърли Арсенал от ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Блекбърн изхвърли Арсенал от ФА Къп (видео)

Лондонският Арсенал бе победен днес от тима от второ ниво на английския футбол Блекбърн Роувърс в мач от ФА Къп. След много разочароващи ситуации за двата тима и скучен футбол се стигна до откриване на резултата за гостите, а големите имена в Арсенал не успяха да се реабилитират за гола.

Домакините владееха много топката, но изострянето на атаките не се получаваше и атакуващите играчи почти не пробиваха в опасната за Блекбърн зона. Гостите се бранеха добре и бяха доволни от развитието на първата част.

Втората част започна експлозивно за Арсенал с много атаки от Алекс Окслейд-Чембърлейн. В 52-ата минута той можеше да открие резултата. В 60-ата минута направи опит да вкара с акробатично изпълнение - красиво, но без успех. С всяка минута Арсенал изглеждаше все по-опасен, но в 71-ата минута в игра се появиха Санти Касорла, Джак Уилшър и Тио Уолкът, безспорно лидерите на тима този сезон.

Още в следващата минута гостите вкараха. Париран удар от Счесни падна в краката на Казим Казим и той не сбърка, макар и с късмет. До края на полувремето Арсенал продължи да доминира, но не успя да вкара.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147