Сити вади 60 милиона за две звезди


Н. Гавазов

Сити вади 60 милиона за две звезди

Както съобщава Daily Mail в свой ексклузивен материал, Манчестър Сити е готов да похарчи повече от 60 милиона паунда през летния трансферен прозорец за две нови потенциални попълнения: нападателят на Наполи Едисон Кавани и полузащитника на Селтик Виктор Ваняма.

По информация на изданието, „гражданите" са започнали преговорите по Кавани още през миналия месец. Отначало английският шампион се изплашил от цената на нападателя в размер на 52 милиона евро, но сега Сити е готов да отиде на подобни разходи и по такъв начин да подобри трансферния рекорд на Англия.

За да се осъществи все пак прехода на Едисон на „Етихад", Сити възнамерява да получи 25 милиона от другия нападател Един Джеко. От услугите на босненеца се интересуват италиански и немски клубове.

Що се отнася до 21-годишният Ваняма, скаутите на Сити са наблюдавали играта му във вторник вечер против Ювентус. Кениецът се оценява на около 10 милиона паунда, но за този играч „гражданите" ще трябва да се преборят с конкуренцията на Манчестър Юнайтед и Арсенал.

В същото време ръководството на Сити се е отнесло внимателно към предупреждението на УЕФА за финансовия феърплей и отчитайки големите разходи на клуба, босовете възнамеряват да се разделят с четирима футболисти от сегашния състав на тима.

 

  Сподели
129