Бенитес иска да спечели два трофея


Н. Гавазов

Бенитес иска да спечели два трофея

Наставникът на Челси Рафаел Бенитес е убеден, че е по силите му да изведе своя отбор до победа в два от турнирите, в които „сините" продължават участието си. 52-годишният специалист оглави лондончани след уволнението на Роберто Ди Матео и при новия мениджър Челси продължава да играе нестабилно, но Рафаел вижда огромен потенциал в своя тим.

„Мисля, че тази група от играчи обладава огромен потенциал. Тази мисъл постоянно ми се върти в главата, още от момента на пристигането си. Тук има голямо пространство за растеж, много повече, отколкото първоначално си мислех. Отборът има добра средна възраст. Тези играчи притежават потенциала да се учат, те са истински професионалисти, упорит се трудят и това е огромно предимство", заяви Бенитес.

„Някои трябва да бъдат малко по-уверени в себе си, на други е нужен повече опит във Висшата лига. Те сега са много добри, но са способни на повече. Реалността е такава, че в момента се намираме в преходен период. Нашият приоритет е да завършим сезона в четворката или тройката на най-силните. Освен това, има още два трофея, които ще се постараем да спечелим - това е Купата на Англия и Лига Европа", каза още испанецът.

 

  Сподели
114