Компани: Юнайтед удари джакпота, подписвайки с Ван Перси


Н. Гавазов

Компани: Юнайтед удари джакпота, подписвайки с Ван Перси

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани похвали Сър Алекс за привличането на Робин ван Перси, но в същото време подчерта, че присъствието на холандския нападател не е основната причина за лидерската позиция на градския съперник. Както е известно, през лятото Юнайтед успя да се пребори със Сити за подписа на Ван Перси, който със своите голове и великолепната форма помогна на новия си отбор да бъде категоричен лидер във Висшата лига на Англия.

Манчестър Юнайтед удари джакпота, подписвайки с Ван Перси. Но не бива да разсъждаваме какво щеше да бъде, ако Робин беше преминал в Сити. Разбира се, неговият трансфер оказа влияние върху резултатите на Юнайтед, но да се говори, че пристигането му им е донесло шампионската титла е неправилно. Аз вярвам, че може да спечелим Висшата лига, но ако не успеем, тогава причините трябва да се търсят в друга посока", заяви Компани.

„Мисля, че започнахме да показваме по-съдържателен футбол. Наистина, миналият сезон постигахме големи победи, а сега липсват резултати от 6:1 или 5:1, но като цяло, нещата при нас се получават добре. В няколко мача не успяхме да преодолеем опонентите си, и това трябва да го признаем. До края има още 13 мача и всичко може да се измени, както стана миналата година", завършва белгийският защитник.

 

  Сподели
78