Ливърпул увеличи офертата си за Акуилани


.

Ливърпул увеличи офертата си за Акуилани

Ливърпул е увеличил офертата си към Рома за Алберто Акуилани на 21 млн. евро, пише Daily Star . В момента "мърсисайдци" преговарят с Реал Мадрид за Чаби Алонсо, който почти сигурно ще напусне "Анфийлд" и Акуилани ще трябва да го замести.

В петък се появи информация, че Акуилани вече е договорил личните си условия с Ливърпул и остава само клубовете да се разберат за цената. В началото английският клуб предлагаше 18 милиона за халфа, но явно очакваните приходи от продажбата на Чаби Алонсо са накарали Рафа да вдигне офертата и преговорите са пред финализиране.

Президентът на Рома Росела Сенси призна също, че едва ли ще успее да задържи футболиста на "Стадио Олимпико" и най-вероятно той ще отпътува за Англия. Също така Акуилани заяви вече, че желае да продължи кариерата си на Острова, което е още една индикация за скорошното му преминаване в Ливърпул.


Според слуховете, италианският футболист ще подпише 5-годишен договор и ще получава по 4 млн. евро за сезон - заплата, която от сегашния му клуб не могат да си позволят.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
156