Роналдо: Юнайтед все още се намира в моето сърце


Н. Гавазов

Роналдо: Юнайтед все още се намира в моето сърце

Кристиано Роналдо даде екслузивно интервю, в което призна, че с нетърпение очаква завръщането си в Манчестър, независимо от това, че му предстои да вземе участие в много труден двубой. Както е известно, по силата на жребия Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед ще премерят сили в осминафиналите на Шампионска лига, като първият мач помежду им е следващата сряда в испанската столица. Роналдо, който днес навърши 28 години заяви, че за него е огромно удоволствие отново да се срещне с бившите си съотборници.

„В деня на жребия тренирах и имах усещането, че ще попаднем на Манчестър Юнайтед. Когато станаха известни резултатите, много се зарадвах. Разбира се, това ще е сериозна битка, Реал и Юнайтед са двата най-големи клуба в света и шансовете в този сблъсък наистина са 50 на 50. Но можеше да ни се падне и по-лек жребии", заяви Роналдо.

„Но лично за мен това ще е удоволствие, голямо удоволствие! Разбирам, че преди мача към мен ще бъде приковано голямо внимание, но аз съм уверен, че няма да чувствам никакъв натиск. Това е просто една игра, просто футболен мач против бивш отбор. Аз не отивам на война, а в своя дом и с нетърпение очаквам това", каза още бившият футболист на Юнайтед.

„Манчестър беше мой дом и все още се намира в моето сърце. Обичам го. Човек през целия си живот помни местата, на които се е чувствал добре и са се отнасяли добре към него. Никога няма да забравя Юнайтед, хората работещи там и запалянковците. Ето защо се радвам много, че ще се върна в Манчестър. Ще посетя старият си дом и ще се видя със своите приятели. Те за мен са като семейство, така че ще е много хубаво. И най-накрая, аз отивам в отбор, където играх много-много години. И до този момент общувам с много момчета в Юнайтед: с Рио, Патрис, Нани, Андерсон. Спомням си, че те винаги се шегуваха с мен. Ще е много хубаво да ги видя отново, независимо от това, че ни предстои тежък мач", споделя Кристиано.

„Манчестър Юнайтед е най-добрият отбор в Англия, това е велик тим. Всяка година печелят нещо. В лицето на Сър Алекс имат фантастичен треньор, със сигурност знам това. Но ние имаме Жозе Моуриньо. Сега той е моят треньор, така че е съвсем естествено да се надявам на негова победа. Кой от тях е по-добър? Въпросът не е правилен. Това е все едно да сравняваме Ферари и Порше. И двамата са много добри, много опитни и всеки от тях обича да печели, да печели всичко, което е възможно. Именно за това те са ставали шампиони много пъти", завършва Роналдо.

 

  Сподели
193