УЕФА предупреди Челси и Манчестър Сити


Н. Гавазов

УЕФА предупреди Челси и Манчестър Сити

УЕФА предупреди Челси и Манчестър Сити, че ако правилата за финансови феърплей бъдат въведени сега, двата отбора ще трябва да бъдат изключени от евротурнирите. Както е известно, за последните три сезона лондончани и манкунианци понесоха загуби повече от 45 милиона, което е в разрез с правилата, които влизат от следващата година. Именно поради това УЕФА сега се ограничава само да предупреди двата гранда, а след това ще ги накаже.

По-рано днес се разбра, че футболните чиновници са прегледали финансите на над 700 европейски клуба и под заплахата да не започнат следващия сезон в еротурнирите се оказаха Манчестър Сити, Интер и ПСЖ. Тази информация не е съвсем точна, защото в групата на нарушителите попадат още 43 отбора, сред които и Челси, който заедно с шампиона на Англия са единствените представители на Висшата лига.

УЕФА също така предупреди, че няма да си затвори очите за фиктивни сделки, чрез които се цели изравняване на баланса. Става дума за договора на Сити с Etihad на стойност 400 милиона паунда за четири години и контракта на ПСЖ с Qatar Tourism Authority (200 милиона на година.

 

  Сподели
126