Феновете избраха Джерард за най-добър английски футболист


Н. Гавазов

Феновете избраха Джерард за най-добър английски футболист

Полузащитникът на Ливърпул Стивън Джерард беше признат за най-добър английски футболист за 2012 според версията на запалянковците. 32-годишният капитан на „Трите лъва" събра 40 % от гласовете на фенове на официалния уеб-сайт на Футболната асоциация, изпреварвайки младия нападател на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек и защитника на Челси Ашли Коул, който в сряда срещу бразилците може да проведе своя стотен мач за националния отбор.

Стивън получи признанието на запалянковците, което означава, че той е едва третият футболист, който два пъти в кариерата си бива признат за Играч на Годината в националния отбор на Англия по версията на феновете. Другите двама освен Джерард, който вече получи наградата през 2007 година, са полузащитникът на Челси Франк Лампард и нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.

„Аз съм все още свеж и очаквам следващият мач с такъв трепет, както и своя дебютен. Всеки път когато обличам фланелката на Англия, аз изпитвам особена гордост", съобщи Джерард по време на церемонията.

 

  Сподели
132