Роджърс: Демонстрирахме силата на своя характер


Н. Гавазов

Роджърс: Демонстрирахме силата на своя характер

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс коментира великолепната игра на своя отбор при гостуването на Манчестър Сити в среща от 25-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, възпитаниците на Роджърс съумяха да окажат достойна съпротива на действащия шампион в Премиършип, завършвайки с него наравно. Нещо повече, Ливърпул беше много близо до това да вземе трите точки, ако не беше отличния гол Серхио Агуеро, който дойде след груба грешка на вратарят на гостите Пепе Рейна.

„Това беше великолепен мач на едно много тежко място, където не е леко за гостите да вкарват голове. Аз не мисля, че някой друг освен нас е поразявал вратата им през 2013 година. За мен беше много важно да видя увереността на тези играчи, тяхното желание и ефективност във футбола. Не смятам, че някой би отрекъл факта, че заслужавахме победата в този мач", заяви Роджърс за Talk Sports.

„Разочарован съм от единствено от това, че подобно нещо се случва с нас през целия сезон - великолепно провеждаме мача. Работим в нужното направление, но една грешка ни струва много. Но това е част от общия на израстване на тима. Да, ударът на Агуеро беше невероятен, но от друга страна сме огорчени, че той въобще се оказа на тази позиция. Това беше грешка - видяхте, нали - но няма да обвинявам нито един футболист. Мисля, че всички бяха великолепни. Демонстрирахме силата на нашия характер", каза още наставникът на Ливърпул.

„Стъридж? Той получи травма преди почивката. Искаше да играе през второто полувреме, но мисля, че неговото участие в мача на Англия в сряда е под въпрос. Това е лошо, защото той беше великолепен. Неговите действия в атака, движение, скорост... Беше много, много опасен и прекрасно си взаимодействаше с Даунинг, Хендерсън и Суарес", завърши Роджърс.

 

  Сподели
84