Ливърпул и Сити не се победиха в зрелищен мач (видео)


И. Ангелов

Ливърпул и Сити не се победиха в зрелищен мач (видео)

Манчестър Сити прие Ливърпул в един от най-очакваните мачове за поредния кръг на Висшата лига на Англия, а днес това дерби завърши при резултат 2:2. Това е повторение на резултата, който видяхме между тези отбори по-рано през кампанията, а и днес видяхме страхотни голове.

В 23-ата минута Давид Силва премина през двама, пусна топката на Джеймс Милнър, който центрира за Джеко и това бе един от най-лесните завършеци за нападателя - 1:0. Само след 5 минути Стивън Джерард асистира на Даниел Стъридж за страхотен удар, но при този гол имаше много освирквания от домашната публика, защото Един Джеко лежеше на земята с травма през цялата атака. Всичко обаче бе редовно, тъй като неговата контузия не налагаше спиране на играта, както това се налага при травма в главата.

Ливърпул игра страхотно през двете части на срещата, а Ман Сити често прибягваше до симулации в наказателното поле на своя опонент. Стигна се до 73-ата минута, когато Джерард свали една топка на гърди и с воле от далечно разстояние матира Джо Харт - гол, станал традиционен за легендата на мърсисайдци.

Отново само 5 минути трябваха за изравнителен гол. Серхио Агуеро напредна, а Пепе Рейна действа изключително лошо в ситуацията, напускайки своето поле в посока тъчлинията, и Агуеро от изключително малък ъгъл вкара топката в мрежата - нов страхотен гол. В 90-ата минута Джо Харт спаси по невероятен начин удар на Стъридж, който можеше да реши срещата и това бе всичко за този мач.

1. Манчестър Юнайтед




62т.
2. Манчестър Сити




53т.
3. Челси




46т.
4. Тотнъм




45т.
5. Евертън




42т.
6. Арсенал




41т.
7. Ливърпул




36т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
208