Бенитес: Трудно ми е да обясня какво се случи


Н. Гавазов

Бенитес: Трудно ми е да обясня какво се случи

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес коментира резултата от мача с Рединг в рамките на 24-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, „сините" поведоха с два гола на Мата и Лампард, но в самия край на сблъсъка позволиха на домакините да изравнят чрез попадения на Ле Фондре.

Испанският специалист няма обяснение на случилото се.

„Трудно ми е да си обясня този резултат. Контролирахме играта в продължение на 85 минути. Но, започвайки от последния наказателен удар, ние внезапно започнахме да допускаме грешки в ситуации, в които преди това се справяхме цяла вечер. Имахме възможност да решим нещата в своя полза, но не си реализирахме положенията. Дори след първия допуснат гол продължихме да контролираме хода на мача. Ако бяхме материализирали шансовете си, изобщо нямаше да става и дума за изпусната победа", коментира Бенитес.

„Трябва по-ефективно да реализираме положенията си и да внимаваме при статичните положения. Великолепно играхме и позволихме на съперника да отправи първия си удар едва след 78-та минута. Разочаровани сме, бяхме близо до победата. Подобни чувства има във всеки един от отбора", каза още наставникът на Челси.

 

  Сподели
99