Чичарито мечтае за требъл


Н. Гавазов

Чичарито мечтае за требъл

След комфортната победа над Фулъм с 4:1 в рамките на четвъртия кръг на Купата на Англия, нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес призна, че мечтае за требъл. Както е известно, „червените дяволи" продължават участието си в трите главни клубни турнира: във Висшата лига хората на Сър Алекс са лидери в класирането с пет точки пред Манчестър Сити, в осминафиналите на Шампионска лига предстои сблъсък с Реал Мадрид, а в Купата на Англия Юнайтед ще играе с Рединг.

„Не искам да говоря, че ги разгромихме, тъй като уважавам Фулъм. Те играха като гост срещу много труден съперник, но аз се радвам, че вкарахме четири гола и продължаваме напред. Всички трябва да знаят, че може да победим в този турнир, а също така в Премиършип и Шампионска лига. Вече десет години не сме печелили Купата на Англия. Босът, играчите и аз - всички ние искаме да го спечелим. Естествено, това не може да стане за сметка на останалите ни претенции а трофеи", заяви Ернандес за The Guardian.

„В момента най-важното за мен е спечелване на требъл. Предстоят ни да мача в рамките на Висшата лига, след това следва международна пауза, после идва още един мач от английското първенство и накрая ни предстои пътуване до Мадрид. Имаме отличен календар и с нетърпение очакваме тези мачове. Искаме да победим във всички състезания, в които участваме и да завоюваме „златен хеттрик". Това е нашата цел и към нея трябва да се движим постепенно, печелейки точки във Висшата лига и пробивайки си път към следващите етапи в другите два турнира", каза още Чичарито.

 

  Сподели
101