Пардю: Исках Заха, но за тези пари купихме четирима французи


Н. Гавазов

Пардю: Исках Заха, но за тези пари купихме четирима французи

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю призна, че той, както и Манчестър Юнайтед е бил заинтересован от привличането на крилото на Кристъл Палас Уилфрид Заха, но е бил принуден да се откаже от идеята заради скъпата цена на играча и да се прехвърли на френския пазар.

Както е известно, през миналата седмица „червените дяволи" завършиха трансфера на Заха, позволявайки на младия футболист да завърши сезона в Палас. Отчитайки евентуалните бонуси, сделката може да струва на рекордьора по титли в Англия около 15 милиона паунда.

Пардю смята за безумие да похарчи толкова много пари само за един играч, чиято цена е силно завишена заради английския му паспорт. Вместо това, „свраките" привлякоха Муса Сисоко, Мапу Янг-Мбива, Охан Гуфран и Масадио Айдера, при това за почти същите пари, колкото струва трансфера на Заха.

„На френския пазар съотношението цена - качество е малко по-изгодно. Разбира се, проучвахме възможността за покупката му (Б.ред. Заха). Той ми харесва като играч и исках да го купя, но нямахме никакви шансове. Просто не може да си позволим толкова скъп футболист. Вместо него, ние взехме четирима футболисти. Те съответстват на нашите нужди и покриват няколко позиции за същите пари", каза Пардю за Talk Sports.

 

  Сподели
91