Бенитес: Задачата ни е да се класираме за ШЛ


Н. Гавазов

Бенитес: Задачата ни е да се класираме за ШЛ

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес постави ясна задача пред своя отбор, определяйки като приоритет класирането на тима в Шампионска лига през следващия сезон. Както е известно, испанският специалист замени на горещия стол Роберто Ди Матео, който беше уволнен в края на ноември миналата година. При назначаването си на поста Бенитес заяви тогава, че пристига на „Стамфорд Бридж", за да спечели трофеи, но за двата месеца работа на испанеца Челси загуби финала на Световното клубно първенство и отпадна от Купата на Лигата, а шансовете на тима за спечелване на Висшата лига изглеждат прозаични, имайки предвид разликата от лидера Манчестър Юнайтед.

В навечерието на днешния мач с Брентфорд от четвъртия кръг на Купата на Англия Бенитес заяви, че най-важно за отбора му е класиране в топ 4.

„Ясни са ми задачите, които ръководството постави пред нас и аз съм ги свел до момчетата. Ние трябва да завършим сезона в четворката. Това е необходимо не само, за да увеличим вероятността за продължаване на сътрудничеството, но е важно и за личните амбиции. Трябва да продължим да побеждаваме във всеки един мач и тогава всичко ще е отлично. Искаме да спечелим всичко, което е възможно за нас. Купата на Англия? Отлично, но главният приоритет е класиране за Шампионска лига", заяви Бенитес при пристигането си в Брентфорд.

 

  Сподели
97