Официално: Заха премина в Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Официално: Заха премина в Манчестър Юнайтед

Нападателят на Кристъл Палас Уилфрид Заха стана играч на Манчестър Юнайтед, съобщи официалният сайт на клуба от „Олд Трафорд".Според информацията, 20-годишният футболист, който през ноември записа първият си мач за националния отбор на Англия ще премине днес медицински прегледи в новия си клуб. Талантът ще доиграе сезона под наем в Кристъл Палас и от юли 2013 година ще се присъедини към Юнайтед.

„Както обикновено, ние привличаме млади играчи с добър потенциал. В Юнайтед те имат възможност за добро развитие и примерите за това са предостатъчни. Надявам се, че на Уилфрид ще му хареса тук, когато дойде при нас през лятото", заяви Сър Алекс.

Няма информация за сумата на трансфера и продължителността на контракта. Освен това, до момента на фактическото пристигане на играча в Юнайтед нито една страна няма да коментира подробности от сделката.

Тази новина едва ли би изненадала някого, след като по-рано стана известно, че Юнайтед и Палас съгласуваха сделката за трансфера на Заха, за което FUTBOL TV съобщи вчера сутринта. Интерес към английския национал имаше от страна на Ливърпул и Тотнъм , а фаворит за подписа му се смяташе Арсенал, но Юнайтед прояви по-голяма настойчивост, в резултат на което от днес Заха е футболист на „червените дяволи".

 

  Сподели
119