Сър Алекс даде обяснения пред ФА за критиките си към реферите


Н. Гавазов

Сър Алекс даде обяснения пред ФА за критиките си към реферите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън изпрати до Футболната асоциация (ФА) писмо, в което даде обяснение относно своите критики по адрес на съдийската бригада в мача от 23-ят кръг на Висшата лига на Англия против Тотнъм. Както е известно, Сър Алекс остана недоволен от съдийството в двубоя, който завърши при резултат 1:1. Особено негодувание в наставника на „червените дяволи" предизвика работата на страничния рефер Саймън Бек, който отдавна е в сметките на Юнайтед. През 2010 година именно този арбитър зачете гол на Дидие Дрогба във вратата на Юнайтед, въпреки че нападателя се намираше в еднометрова засада.

По-рано стана ясно, че ФА поиска от Сър Алекс обяснение на своите коментари относно съдийството и в четвъртък - последният срок за това - наставникът на „червените дяволи" в писмен вид изложи своята гледна точка.

Сега до вторник футболните чиновници трябва да анализират мотивите на Сър Алекс и да решат, ще повдигат ли обвинения по адрес на шотландеца, което може да доведе до глоба или дисквалификация за мениджъра.

 

  Сподели
112