Жертвата на Азар предварително планирал да бави времето


Н. Гавазов

Жертвата на Азар предварително планирал да бави времето

Официалният акаунт на Челси в Twitter подложи на критика 17-годишният Чарли Морган, който в полуфиналната среща-реванш от Купата на английската лига против Суонзи Сити се опита да забави времето и в резултат се стигна до инцидент с полузащитника на лондончани Еден Азар. Както е известно, играчът на гостите загуби търпение и се опита да изрита топката под тялото на момчето и резултатът от всичко това е, че белгийският футболист получи червен картон.

По-късно днес се оказа, че синът на един от най-богатите хора в Уелс отдавна не се занимава с това да връща топките в игрището, но специално за снощния мач е получил достъп до терена. Причината е колкото се може повече да бави времето, задържайки в себе си коженото кълбо.

Момчето е признал това на страницата си в Twitter, обяснявайки причините за появата си на игрището. След снощния инцидент съобщението бе изтрито, но въпреки това то не остана незабелязано и днес полицията е разпитала младежа в присъствието на неговия баща.

Тази новина доведе до нови критични реакции и коментари относно поведението на "жертвата".

Гарет Бейл: „Невероятно е решението съдиите да изгонят Азар".

Майкъл Оуен: „Не казвам, че Азар е прав, но ненавиждам когато провокираш стълкновение, а след това започваш да се оплакваш. Еден не е искал да го наранява. Той просто се опита да избие топката".

Роби Савидж: „Ако това момче си вършеше работата грамотно, нямаше да се стигне до този инцидент. Азар просто се опита да си вземе топката".

Стивън Пиенаар: „Не казвам, че е правилно, но когато се води люта битка, на теб ти е необходима топката".

Челси също подгря ситуацията: „Футболът си е загубил ума? Азар е изгонен за удар по топката под момчето, което се опитваше да задържи топката, а не да я върне".

 

  Сподели
158