Венгер: Имахме фантастична възможност да спечелим титлата през този сезон


Н. Гавазов

Венгер: Имахме фантастична възможност да спечелим титлата през този сезон

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че воденият от него отбор е загубил всички шансове да се пребори за титлата във Висшата лига на Англия. Както е известно, след 22 изиграни мача „артилеристите" се намират на 22 точки от лидера в класирането и на „Емирейтс" по-скоро са загрижени за мястото си в топ 4, отколкото с мисълта за победа в Премиършип.

„Наблюдавах срещата Тотнъм - Манчестър Юнайтед и през цялото време мислех за разликата в играта между нас и Юнайтед. Имахме фантастична възможност да спечелим лигата през този сезон. Но в момента Юнайтед вече не може да бъде настигнат, те се намират извън зоната на достигане", заяви Венгер за Talk Sports.

„Длъжни сме обаче да бъдем по-близо до отборите пред нас. Юнайтед сериозно се откъсна, но няма неприкосновени отбори. Това мога да го заявя много ясно. Сега сме длъжни да се концентрираме върху това да попаднем в Шампионска лига. Няма да ни е леко в тази борба. Играчите са длъжни да покажат своите най-добри качества и характер. Основание за оптимизъм ми дава факта, че през миналия сезон бяхме по-далече в таблицата за класиране, а завършихме трети", каза още френският специалист.

 

  Сподели
155