Исторически Брадфорд срещу Вила - аутсайдерът на финал (видео)


И. Ангелов

Исторически Брадфорд срещу Вила - аутсайдерът на финал (видео)

За първи път в историята на английския футбол отбор от четвъртото ниво на спорта успява да елиминира цели 3 отбора от Висшата лига, за да достигне до финал на Купата на лигата. Днес, след като в първата среща Брадфорд надви с 3:1 Астън Вила у дома си, бе ред на гостуването в Бирмингам, където Вила отново доминираше и спечели - 2:1. Така обаче  с агрегат от 4:3 тима от Лига 2 ще играе на финал срещу победителя от мача Суонзи - Челси.

Астън Вила буквално попиля своя съперник днес, подобно на първата среща, но отново както тогава голове не падаха. Кристиан Бентеке успя да се разпише в 24-ата минута след много опасни атаки. До края на полувремето домакините можеха да водят убедително.

През втората част в атака се оказаха Агбонлахор, Вайман, Бентеке и Бент, но вместо това да улесни вкарването на нов гол, тима получи такъв. В 55-ата минута Гари Джоунс центрира от корнер и Джеймс Хенсън вкара. Вила се отвори в отбрана, атакувайки с почти всички играчи, и така в 73-ата минута резервата Гари Томпсън нацели горната греда и даде надежди на Вила за обрат, но гол за домакините падна чак в 89-ата минута, когато Андреас Вайман отклони една топка на Бент в мрежата. 4-те минути продължения обаче не бяха достатъчни за домакините.

Така Брадфорд стана първия отбор от Лига 2, който достига финал на Купата на лигата от 1982-ра година насам.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
110