Юнайтед търси замяна на Де Хеа


Н. Гавазов

Юнайтед търси замяна на Де Хеа

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън окончателно е загубил доверие към Давид де Хеа и сега търси основен вратар за своя вратар. С такава сензационна новина излезе The Telegraph в своя сутрешен брой. В неделния мач от Висшата лига на Англия против Тотнъм, вече в компенсираното време грешка на Де Хеа се оказа фатална за Юнайтед - противникът вкара за 1:1 и остави „червените дяволи" с една спечелена точна вместо с планираните три.

Но Сър Алекс е загубил доверие в 22-годишният испанец още преди този мач. Ако в началото, закупвайки Давид от Атлетико за 18 милиона пунда, шотландският специалист се е надявал, че Де Хеа ще тръгне по стъпките на Петер Чех от Челси, то сега мениджърът се е примирил с факта, че неговият възпитаник просто не съответства на високите стандарти на английския футбол.

Сър Фъргюсън смята, че Де Хеа е прекалено мек за Висшата лига и трябва да бъде физически по-мощен, ако иска да играе на Острова. Ако този проблем все пак може да бъде решен в бъдеще, то по отношение на центриранията от фланговете нещата не се подобряват.

Освен това наставникът на Юнайтед е разстроен от недостатъчното взаимодействие на Де Хеа с линията на отбраната. Отсъствието на навици за общуване и командване на съотборниците всява несигурност сред защитниците и оттам води до проблеми.

Сър Алекс има резервен вариант в лицето на Андрес Линдегор, но победата с 4:3 над Рединг миналия месец е убедила Сър Алекс в това, че датчанинът не е по-добър от Де Хеа. Мениджърът е стигнал до извода, че има нужда от нов надежден вратар, какъвто бе навремето Едвин ван дер Сар.

В остатъка на сезона Сър Алекс ще се доверява на Де Хеа - засега това е най-добрият вариант на вратата. Но „червените дяволи" са започнали търсене на нов вратар. Наставникът няма някакви явни предпочитания, но е известно, е Юнайтед следи изявите на Асмир Бегович от Стоук, Фернандо Муслера от Галатасарай и Виктор Валдес от Барселона. Съобщава се дори за интерес към Икер Касияс от Реал Мадрид.

Този проблем Сър Алекс трябва да реши следващото лято. Давид едва ли ще има проблеми с намирането си на работа, ако му се наложи да напусне „Олд Трафорд". От услугите на стража се интересуват Барселона и Реал Мадрид.

 

  Сподели
129