Феновете на Саутхемптън ще проведат протестна акция тази вечер


Н. Гавазов

Феновете на Саутхемптън ще проведат протестна акция тази вечер

Тази вечер по време на срещата от 23-ти кръг на Висшата лига на Англия срещу Евертън, феновете на Саутхемптън ще проведат акция на протест срещу уволнението на бившия наставник на „светците" Найджъл Адкинс. Както е известно, независимо от това, че отборът записа само две загуби я последните си 12 мача и сензационно завърши наравно като гост на Челси, което позволи на Саутхемптън да се измъкне от опасната зона, на Адкинс бе посочена вратата, а за негов приемник бе назначен бившият наставник на аутсайдера в Примера дивисион Еспаньол Маурисио Почетино.

Очаква се, че преди и по време на срещата тази вечер феновете на Саутхемптън ще проведат акция на протест, размахвайки бели кърпички.

„Това е форма на протест на испанските запалянковци. Ние също смятаме, че използването на бели кърпички е най-подходящият начин да изразим своето възмущение от безжалостното решение на изпълнителния директор Никола Кортезе по отношение на Найджъл Адкинс. Много е важно, че цяла Европа ще разбере посланието, тъй като мачът ще се предава във всички европейски страни", заяви членът на Асоциацията на феновете на Саутхемптън Пери Макмилан.

 

  Сподели
96